01 януари 2021

Моята 2020 и да ни е честита Новата 2021 година!

 



В навечерието на 2020 година, когато вдигахме шумни наздравици и тайни желания, никой не предполагаше какво предстои..... 
2020 беше непредвидима, трудна, обездвижена, объркана, шантава и тревожна година. Година, в която думата здраве придоби гигантски смисъл, и се римуваше непрекъснато с думата зараза. 
Живот в карантина, в притихнали градове, без свобода, без мечти и без логически  обяснения за случващото се. 
Живот във филм на ужасите, чийто сценарий надмина дори най-развинтените холивудски фантазии. Филм, в който нямаше кадър с очаквана развръзка. 
Живот със старателно укривани страхове.  Понякога с разхлабени правила. Копнеж за пролет. Копнеж по романтика. Празничност с равнодушни вещи. Дребни домашни удоволствия. С моментни радости. Природа сред делниците. Гальовни успокоения. Избухнало в цвят лято. Изумрудено синьо. Продуктово позициониране на България. 
В моето семейство имахме дори  свръхдоза щастие! Сватба, море, вълни, наздравици, красота като в поезията! Ръченица, граовско на AC/DC, грамадански емоции. Живот, разцъфтял във великолепно безредие. Свръхдоза щастие......! 
А какво си пожелавам за Новата 2021година? Ами искам да си пожелая прегръдки. Искамда ви напрегръщам.....всичките! Света да прегърна искам.....! Да си прегърна силно децата, семейството, приятелите! Искам да отворя отново широко вратите на моя дом - за всичките мили, забавни и всеотдайни приятели! Да им сготвя вкусно, да говорим, да се смеем, и да танцуваме до зори! Искам отново да съм свободна на пътя - преметнала раница да крача по прашни пътеки! Искам да видя името си скоро на бордна карта - за някоя непозната, но примамлива земя! /Това ми се падна като късмет от питката.... /. Искам пак да мечтая - смело и щедро....... и да сбъдвам намисленото! 
Искам отново да мога да спя в хижа високо в планината, с още двайсетина приятели сговорна дружина... на двуетажни дървени, адски неудобни легла и да не мигна цяла нощ, но го искам....!

Но...., засега ще поискам през Новата година здраве, много здраве...за всички здраве искам! С плаха надежда за по-различна и по-добра 2021 година!

И да не забравяме да се обичаме!

Защото, въпреки всичко, живота е прекрасен!



































































































































































































3 коментара:

  1. Прекрасно семейство, да ви е честита Новата година! Здрави и щастливи бъдете!

    ОтговорИзтриване
  2. Булката е като едно фино и изящно бижу. Много късмет и любов на младоженците! Изобщо дъщерите ви са големи красавици- дано късмета ги следва!Мария, вашата 2020, разбирам, е била щастлива. Пожелавам ви и прекрасна 2021, пожелавам и на себе си и на всички ваши читатели...дано! друга Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Друга Мария😃, благодаря за милите думи и пожелания! Да ви се връща и на вас! ♥️
      М

      Изтриване