15 март 2017

Запечено козе сирене с рачел и орехи.....и малко от снежно ПампоровоТова е една вкусна  компилация между френско козе сирене и български родопски рачел, 
поръсени с кюстендилски орехи, 
декорирани с драгалевски кокичета....
и на финал, сервирани в немски чинии от камък. 
Наистина еклектично кулинарно пътешествие.....


ЗАПЕЧЕНО КОЗЕ СИРЕНЕ С РАЧЕЛ И ОРЕХИ

Необходими продукти за 2 порции:
2 парчета френско меко козе сирене, по около 100-150 грама всяко
1 каф. чашка орехи
рачел


Всичко е много лесно, бързо и простичко...но пък за сметка на това - много вкусно! Запичам сиренето на тефлонов тиган върху кухненска хартия - това помага да не залепне и да не се разпадне кръгчето сирене. Запичам леко и орехите.Сервирам парче козе сирене, поръсено с орехите, няколко парченца тиква от рачела и поливам със сос от рачела. И воала! Да ви е сладко!И няколко снимки от ски-ваканцията ни в Пампорово. Разбира се, избрахме на случаен принцип дни, в които валеше сняг денонощно, така че за каране имахме твърде малко шансове, но пък се отдадохме на истинско кулинарно пиршество с родопската кухня.
А първата снимка е на Бачковския манастир - снимах от колата с телефон, през стъклото и капките от дъжда навън, но пък се получи снимка, като маслено платно:


И снежно Пампорово....:4 коментара:

 1. Тази вечер пробвах запечено козе сирене с петмез от рошкови, орехи..... и за да е по "твоята" рецепта - 33 годишни спомени от Пампорово -:)) Интересна рецепта!

  ОтговорИзтриване
 2. Вероника Пеева23 март 2017 г. в 19:15

  Много добра е тази комбинация между козе сирене и рачел. Често правя със сладко от боровинки, но рачела със сигурност ще е нов и уникален вкус.

  ОтговорИзтриване
 3. Уау, да ти имам и чините, и идеите....

  ОтговорИзтриване
 4. Много красиво Бачково, Пампорово, скиорка, чинии, храна....всичко!

  ОтговорИзтриване