03 февруари 2022

Какаов пудинг само с два продукта - какао и райска ябълка

Звучи ви невероятно и дори невъзможно, нали? Пудинг без захар и брашно, невероятно! А и вкуса е невероятен - пухкав и разтапящ се в устата, като шоколадов бонбон.....И аз никога не бих се сетила за този разкош, ако не го бях видяла в инстаграм профила на Златка Кокалова. И понеже си имам и завидно количество райски ябълки, и чисто био какао, веднага се запретнах...всъщност няма нужда да запретнете ръкави дори, става за минути, лесно и бързо.

Необходими продукти:

600 гр пюре от райска ябълка

60 гр. био натурално какао

---------

За разкош може да се добавят по желание и според вкуса - 1 с.л. кокосово масло, различни ядки вътре, пияни вишни, резен плод....Аз капнах малко вишновка и отгоре една пияна вишничка. 

Всички продукти  разбивам в блендер до гладка консистенция. Сипвам в купички, и оставям да се охлажда в хладилник поне 2 часа. Аз оставих за цяла нощ. Пудинга  се обръща в красива чиния перфектно. Може и в красиви чаши да се сервира, като крем. Но обърнат е по-ефектен.

Сервирате и се наслаждавате на всяка хапка...живот!



 

2 коментара:

  1. Мария,
    От години правя такива кремове - без брашно и захар.Използвам и рожково брашно.То е много полезно, има вкус подобен на какао.А райската ябълка е много благодатен плод за десерти.Тя е подобна на желе когато изрее и придобие невероятен аромат и вкус.Използвам я за кремове както и за украса на торти.Перфектно изглежда върху тортата особено ако има и украса от плодове.Ще опитаме задължително твоето предложение - лесно и много бързо.Дано намеря райска ябълка.Планувала съм и още 1 десерт с нея в комбинация от тахан и зърна нар от блога на ХРАЛУПКА.
    Бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
  2. https://hralupka.blogspot.com/2022/01/blog-post.html
    Ето от този блог е десерта.

    ОтговорИзтриване